first
  
last
 
 
start
stop
Opvang 2 - 4 jaar Print E-mail

toon lijst met locaties - toon kaart met locaties

 

Speciaal voor peuters

De peuterschool is speciaal voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Kinderen kunnen twee dagdelen per week komen spelen. Meestal is dat een ochtend en een middag.
Een veilige en avontuurlijke plek.

Als kinderen groter worden, groeit ook de wereld om hen heen. Ze hebben de behoefte hun omgeving uit te breiden. De peuterschool is dan een avontuurlijke plek, helemaal gericht op de ontwikkeling van kinderen. Veilig, vriendelijk en stimulerend. Net als thuis zetten ze er belangrijke stappen in hun ontwikkeling. Ze leren leeftijdgenootjes kennen en andere volwassenen. Ze kunnen experimenteren met materialen zoals verf, papier, potloden, lijm en klei, maar ook met zand, expressie, beweging en taal. Ze zingen liedjes, worden voorgelezen en doen spelletjes. Spelenderwijs ontdekken ze hun mogelijkheden en zichzelf.

Peuteropvang

KCN is onderdeel van de COP groep en biedt opvang voor halve en hele dagen aan peuters van 2 tot 4 jaar. De activiteiten en begeleiding van de peuteropvang zijn gelijk aan die van de peuterschool, maar de openingstijden zijn aantrekkelijker voor werkende of studerende ouders.

Er is opvang onder schooltijden en er is opvang van 8:00 tot 18:00 uur. Sommige locaties bieden beide soorten opvang aan. Deze locaties zijn in de lijst met locaties donkergroen gekleurd. De locaties die alleen opvang tijdens schooltijden aanbieden zijn lichtgroen gekleurd.

De opvang is verdeeld in dagdelen van 8:00 tot 13:00 uur, 12:00 tot 17:00 uur of van 13:00 tot 18:00 uur. Uw kind kan één tot tien dagdelen per week komen. De maximale groepsgrootte is 15 kinderen. Zij worden begeleid door twee gediplomeerde leidsters. Voor werkende of studerende ouders is deze opvang ideaal.

Klik hier voor het verslag van Sardes over KCN

Financieel aantrekkelijk

Ook is er een belangrijk financieel voordeel. Gemiddeld krijgen ouders meer dan de helft van de kosten van de peuteropvang vergoed vanuit de Wet Kinderopvang. Ouders die beiden (deels) werken/studeren, en alleenstaande werkende/studerende ouders, komen in aanmerking voor de toeslag op de kinderopvang via de belastingdienst. Zie ook http://www.toeslagen.nl/reken/toeslagen/

 

Meest gestelde vragen

klik hier om de meest gestelde vragen te zien.

 
U gebruikt nog Internet Explorer 6. Internet Explorer 6 wordt door Microsoft niet meer ondersteund.
Installeer een nieuwere Internet Explorer aub. Klik hier om Internet Explorer te installeren.