Berend Botje Print E-mail

Peuterspeelzaal Berend Botje

H.W. Mesdagstraat 72
Schildersbuurt
9718 HN  Groningen


Telefoon: 050-3123432
Email: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


LRK-nummer: 103863606

Peuteropvang Berend Botje is zes dagdelen per week open.

U kunt uw kind twee dagdelen per week brengen. Bespreekt u met de afdeling planning van het bedrijfsbureau welke dagen voor voor u het beste uitkomen.

MaDi WoDo Vr
ochtend 8:30 tot 11:45 + + + + +

De extra peuteropvang (KCN) op 'Berend Botje' is beschikbaar op de volgende dagen en tijden:

MaDi WoDo Vr

Locatie. Berend Botje zit in het gebouw ''Op Mars" in de H.W. Mesdagstraat. De ingang is de grote groene deur bij het fietsenhok. Als u die binnengaat en u neemt daarna elke deur die opengaat, dan komt u vanzelf waar u wezen moet.

Xtra leuk. Een van de mooiste dingen van Berend Botje is dat we de kinderen zoveel ruimte kunnen bieden. We zijn daar heel blij mee; vooral in de stad is ruimte voor kinderen immers belangrijk. We beschikken over drie sfeervolle binnenruimtes en een super buitenspeelplaats met zon en schaduw. Qua inrichting zit alles erop en eraan!

Wie werken er? Op peuterschool Berend Botje werken één of twee gediplomeerde beroepskrachten, afhankelijk van het aantal peuters op de groep en (vaak) een stagiaire.

Xtra boeiend. Wij werken niet met een vaste methodiek. Wij zoeken altijd naar de goede balans tussen vrije en gestructureerde momenten. We zien de peuterschool wel deels als 'begin van de maatschappij'. We zorgen er altijd voor dat we voldoende aandacht hebben voor vrij spel. We hebben oog voor de verschillen tussen de kinderen. Een vierjarige kan zich wel wat langer concentreren op een gezelschapsspel, maar een tweejarige wil natuurlijk veel liever vlinderen van fietsje naar puzzeltje, van puzzeltje naar boekje. Bij ons kan het allemaal.

Samenwerking. Net als de voorschoolse opvang Naranja (die vlak naast ons zit) participeren we in de Vensterschool. We werken samen met de Annie M.G. Schmidtschool en De Nassauschool. Soms combineren ouders Naranja en Berend Botje met elkaar en dat is wat ons betreft prima. Wij staan positief tegenover creatieve oplossingen en maken ons graag sterk voor goede opvang voor kinderen. Daarnaast werken we samen met het CJG (centrum voor jeugd en gezin).

In het kader van KCN bieden we ook opvang voor halve en hele dagen aan peuters van 2 tot 4 jaar. De activiteiten en begeleiding van de peuteropvang zijn gelijk aan die van de peuterschool, maar de openingstijden zijn aantrekkelijker voor werkende/studerende ouders. De opvang is verdeeld in dagdelen van 8.00 tot 13.00 uur, 12.00 tot 17.00 uur of van 13.00 tot 18.00 uur. Uw kind kan één tot zes dagdelen per week komen. Voor ouders die werken of studeren is deze opvang ideaal.

Groepen. We werken met groepen van maximaal zestien kinderen. Tweejarigen en driejarigen zitten bij elkaar in de groep, ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.

Wees welkom. Natuurlijk vinden wij het erg leuk als u langs wilt komen om de sfeer te proeven. Voel u dus van harte welkom, ook als er veertien drukke kinderen rondlopen! Dat geeft weer hoe het echt is. Even bellen van tevoren is wel handig. Dat kan tijdens de openingstijden.

Reactie van ouders "Toen ik met mijn dochtertje een keer bij Berend Botje geweest was, kon het niet meer stuk. Wat een zee van ruimte. En toch zo gezellig en warm."

Ieder jaar wordt onze locatie door de GGD geïnspecteerd. Hieronder kunt u het meest recente rapport lezen.

GGD inspectierapport KCN Schildersbuurt, locatie Berend botje

 

 

 


U gebruikt nog Internet Explorer 6. Internet Explorer 6 wordt door Microsoft niet meer ondersteund.
Installeer een nieuwere Internet Explorer aub. Klik hier om Internet Explorer te installeren.