Brugwachtertje Print E-mail

Peuteropvang Brugwachtertje

Anker 14-c
Lewenborg
9732 HV   Groningen


Telefoon: 050-5494146
Email: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


LRK-nummer: 150043582

Peuteropvang 't Brugwachtertje is tien dagdelen per week open.

U kunt uw kind twee dagdelen per week naar een onze peuterschool brengen. Bespreek met de afdeling planning op het bedrijfsbureau welke dagdelen het beste uitkomen. U bent daar in principe vrij in, behalve als sommige dagdelen al vol zitten.

.
MaDi WoDo Vr
ochtend 8:30 tot 12:00 uur + + 3+ groep + +
middag 13:00 tot 15:30 uur + + speel mee + +

De extra opvang van 't Brugwachtertje is beschikbaar op de volgende dagen en tijden:

MaDi WoDo Vr
ochtend 8:00 tot 13:00 + + + + +
middag 13:00 tot 18:00 + + +

Locatie. 't Brugwachtertje zit in het Vensterhuis in Lewenborg. In wezen bestaat 't Brugwachtertje uit twee lokalen naast elkaar. Beide bevinden zich op de eerste verdieping; de een heeft een paarse deur, de andere een rode deur. U bereikt deze door in het Vensterhuis de trap naar boven te nemen. Dan wijst het zich vanzelf.

Xtra leuk. Beide ruimtes zijn licht en ruim. De inrichting is fris wit met als accentkleur fris appeltjesgroen. Er zijn in beide lokalen hele duidelijke hoeken, waarvan sommige regelmatig omgetoverd worden tot iets bijzonders. Bijvoorbeeld een badkamer met douche, bad, badmutsen en sponzen. De buitenruimte is ook prima in orde. Er is een schuifpui met een zeer grote ballustrade, waarop een watertafel staat. Vanaf de balustrade loopt een veilige trap naar beneden naar de goed afgescheiden speeltuin die wij delen met de SKSG.

Wie werken er? Op peuterschool/peuteropvang 't Brugwachtertje (beide zalen) werken in totaal twee pedagogisch medewerkers, afhankelijk van het aantal peuters op de groep. In beide lokalen is altijd een pedagogisch medewerker of vervanger aanwezig.

Xtra boeiend. In de vrijheid die kinderen van nature hebben in het spel, hebben wij aandacht voor alle ontwikkelingsgebieden. Stel dat een kind wat eentonig speelt en altijd het hoekje met autootjes opzoekt, dan nemen we het bij de hand en zeggen 'goh, zullen we eens een puzzeltje maken?' We hebben ruime ervaring en we gebruiken van elke ons bekende 'methode' het beste om de ontwikkeling van uw kind te stimuleren. Verder wandelen we veel en we bezoeken regelmatig de kinderboerderij.

Samenwerking. We zitten in een vensterwijk en werken heel nauw samen met het onder meer het CJG (centrum voor jeugd en gezin), de bibliotheek en alle onderbouwen van basisscholen. We gaan ook af en toe met de peuters naar basisscholen vlakbij. We lopen dan samen op onze tenen door de gangen. Een reuze spannend gebeuren, waarmee we kinderen alvast wat voorbereiden op de grote stap later.
Onze locatie maakt deel uit van de "Vreedzame wijk". Als u op onderstaande link klikt, kunt u lezen wat dit inhoudt.
Vreedzame wijken

In het kader van KCN bieden we ook opvang voor halve en hele dagen aan peuters van 2 tot 4 jaar. De activiteiten en begeleiding van de peuteropvang zijn gelijk aan die van de peuterschool, maar de openingstijden zijn aantrekkelijker voor werkende/studerende ouders. De opvang is verdeeld in dagdelen van 8.00 tot 13.00 uur, 12.00 tot 17.00 uur of van 13.00 tot 18.00 uur. Uw kind kan één tot negen dagdelen per week komen. Voor ouders die werken is deze opvang ideaal.

Groepen. We werken met groepen van maximaal zestien kinderen. Tweejarigen en driejarigen zitten bij elkaar in de groep, ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.


Wees welkom. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in beide speelzalen terwijl de groep in bedrijf is. Even bellen is handig, maar een spontane actie mag ook!

Reactie van een ouder "Ik voel me gewoon verwant aan deze peuterschool. Het voelt als een stukje thuis, maar dan met meer mogelijkheden."

Ieder jaar wordt onze locatie door de GGD geïnspecteerd. Hieronder kunt u het meest recente rapport lezen.

GGD inspectierapport peuterschool Brugwachtertje

GGD inspectierapport KCN Lewenborg, locatie Brugwachtertje

 


U gebruikt nog Internet Explorer 6. Internet Explorer 6 wordt door Microsoft niet meer ondersteund.
Installeer een nieuwere Internet Explorer aub. Klik hier om Internet Explorer te installeren.