Dondersteen Print E-mail

Peuteropvang Dondersteen

Siersteenlaan 484-2
Vinkhuizen
9743 EZ  Groningen


Telefoon: 050-5771784
Email: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


LRK-nummer: 232019630

Elk lokaal bij peuterschool 'Dondersteen' is zeven of acht dagdelen per week open.

Dondersteen beschikt over 2 lokalen.

Lokaal 1

MaDi WoDo Vr
ochtend 8:30 tot 12:00 + + + + +
middag 13:00 tot 15:30 speel mee + +

Lokaal 2

MaDi WoDo Vr
ochtend 8:30tot 12:00 + + + +
middag 13:00 tot 15:30 + + + +

De extra opvang van 'De Dondersteen' is beschikbaar op de volgende dagen en tijden:

Locatie. Dondersteen zit in het gebouw Prisma. De ingang van de peuterschool zit aan de Veldspaatstraat. De peuterschool beschikt over 2 lokalen.

Xtra leuk. Rust, ruimte en buiten zijn in de natuur. Dat vinden wij belangrijk. En dus trekken we er met de peuters veel op uit. Om ons heen is veel groen te vinden, een boerderij en ook direct op ons eigen pleintje staat een klein maar heel fijn 'sprookjesbos', waar van alles te ontdekken valt voor de onderzoekende peuter. Voorjaarsbloemen, eikeltjes die van de boom vallen en soms zelfs een paddenstoel die je niet kunt eten maar die wel heel mooi is: rood met witte stippen!

Wie werken er? Op peuterschool Dondersteen werken altijd één of twee gediplomeerde beroepskrachten, afhankelijk van het aantal peuters op de groep.

Xtra boeiend. Wij gebruiken al jaren met veel plezier de ontwikkelingsmethode Piramide. Dat houdt in dat we met de kinderen regelmatig aan thema's werken waar ze echt mee aan de slag kunnen. We bieden de kinderen wel een vaste dagstructuur (bijvoorbeeld met kringgesprekken, vaste eetmomenten). Dat geeft rust. Voor de kleintjes is het immers al spannend genoeg, zo voor het eerst in de groep zijn zonder papa of mama.

Samenwerking. We werken veel samen met andere peuterscholen en kinderopvang in de wijk, met meerdere basisscholen in de wijk en het CJG (centrum voor jeugd en gezin). Het meeste contact hebben we momenteel met De Vlint en de Annie M.G. Schmidtschool. We maken deel uit van de vensterschool Vinkhuizen.

Groepen. We werken met groepen van maximaal zestien kinderen. Tweejarigen en driejarigen zitten bij elkaar in de groep, ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.

Wees welkom. Natuurlijk bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Bel wel even van tevoren, graag voor 10 uur 's ochtends.

Reactie van ouders "Op Dondersteen maken jullie van elke dag eigenlijk een feestje."

Onze locatie wordt ieder jaar door de GGD geïnspecteerd. Hieronder kunt u het meest recente verslag lezen.

GGD inspectierapport KC Vinkhuizen, locatie Dondersteen

 

Daarnaast wordt er ook door de inspectie van onderwijs onderzocht hoe we onze VVE-programma's uitvoeren. Hiervan kunt u eveneens het rapport inzien.

Rapport VVE onderzoek door Onderwijsinspectie 2014

 

 

 


U gebruikt nog Internet Explorer 6. Internet Explorer 6 wordt door Microsoft niet meer ondersteund.
Installeer een nieuwere Internet Explorer aub. Klik hier om Internet Explorer te installeren.