Dribbel Print E-mail

Peuteropvang Dribbel

Zuiderweg 70/10
Hoogkerk
9744 AP  Groningen


Telefoon: 050-5375254
Email: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


LRK-nummer: 891064941

Peuterschool 'Dribbel' is tien dagdelen per week open.

U kunt uw kind twee dagdelen per week brengen. Bespreek met de afdeling planning op het bedrijfsbureau welke dagdelen het beste uitkomen. U bent daar in principe vrij in, behalve als sommige dagdelen al vol zitten.

MaDi WoDo Vr
ochtend 8:30 tot 11:45 + + + + +
middag 13:00 tot 15:45 + + + + +

Locatie. Dribbel zit in het gebouw van Vensterschool Hoogkerk. U vindt Dribbel als u eerst de vensterschool inloopt: we zitten helemaal achterin de gang; het staat aangegeven op een bordje.

Xtra leuk. Het mooiste van Dribbel is de geweldige buitenruimte waar we volop gebruik van maken. Kinderen kunnen er lekker rondscheuren op de ruimschoots beschikbare fietsjes. We zijn trots op ons schooltuintje waar de kinderen zelf zonnebloemen, tomaten en aardbeien kweken. Onze binnenruimte is klein maar fijn. Halfrond, zachtgeel, met houten meubilair en felgekleurd speelgoed dat uitnodigt tot spelen! Grootste hit: het grote verfbord aan de muur waar vier kinderen tegelijk aan kunnen werken. We doen ook heel graag kunstprojecten.

Wie werken er? Op peuterschool Dribbel werken altijd één of twee gediplomeerde beroepskrachten. Daarnaast zijn er af en toe stagiaires.

Xtra boeiend. We werken met de methode Piramide, wat inhoudt dat we met de kinderen eens per zes weken een bepaald thema bij de kop pakken. Voor ons staat echter de sfeer van veiligheid voor de kinderen voorop: dat wil zeggen dat we een soort thuis willen creëren voor de kinderen. We geven ze aandacht, we werken heel kindgericht. Als ze ons vertrouwen, kunnen ze zelfvertrouwen opbouwen en dingen uitproberen.

Samenwerking. We mogen gebruik maken van het speellokaal in de vensterschool, waar we regelmatig bewegen op muziek voor de peuters organiseren. Ideaal, zeker bij slecht weer! We nemen deel aan wijkoverleg en we zoeken afstemming met de basisschool waar de oudere peuters naar toe gaan. We werken samen met de partners van de Vensterschool en het CJG. Daarnaast hebben we een goede samenwerking met de basisscholen in de wijk, dit is in het belang van de warme overdracht voor uw kind wanneer het van de peuterschool naar de basisschool gaat.

Groepen. We werken met groepen van maximaal vijftien kinderen. Tweejarigen en driejarigen zitten bij elkaar in de groep, ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.

Wees welkom. Als u wilt komen kijken, bel ons dan even. Een kijkje nemen kan eigenlijk altijd, als u wat meer wilt bespreken is het handig om even een afspraak te maken.

Reactie van ouders "De leidsters van Dribbel volgen hun hart, dat merk je gewoon aan alles."

Ieder jaar wordt onze locatie door de GGD geïnspecteerd. Hieronder kunt u het meest recente verslag lezen.

GGD inspectierapport KCN Hoogkerk, locatie Dribbel

 


U gebruikt nog Internet Explorer 6. Internet Explorer 6 wordt door Microsoft niet meer ondersteund.
Installeer een nieuwere Internet Explorer aub. Klik hier om Internet Explorer te installeren.