Hummelhof Print E-mail

Peuteropvang Hummelhof

Woldjerspoorweg 5a
Engelbert
9723 ER  Groningen


Telefoon: 050-5416517
Email: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


LRK-nummer: 186218990

Peuteropvang 't Hummelhof is vijf dagdelen per week open.

U kunt uw kind een ochtend en een middag per week brengen. Bespreek met de afdeling planning van het bedrijfsbureau welke dagdelen het beste uitkomen. U bent daar in principe vrij in, behalve als sommige dagdelen al vol zitten.

MaDi WoDo Vr
ochtend 8:30 tot 11:45 + + +
middag 13:00 tot 15:45 + +
Extra peuteropvang op Hummelhof is mogelijk op de volgende dagdelen:

MaDi WoDo Vr
ochtend 8:00 tot 13:00 + + +
middag 13:00 tot 18:00 + +

Locatie. 't Hummelhof zit in het MFC Engelbert. Aan de zijkant van het gebouw ziet u de peuterschool zelf heel goed. Om bij ons te komen, neemt u gewoon de voordeur van het multifunctioneel centrum. Volg de bordjes, dan komt u er vanzelf.

Xtra leuk. De (speel)tuin bij onze peuterschool is immens, een deel van de tuin is overkapt. Binnen hebben we 85 m2 tot onze beschikking. We hebben diverse speelhoeken ingericht, ondermeer een schattig keukentje met een wasmachientje en een mini senseo-apparaatje waar al met al liters (koud) water doorheengaan. In het midden van het lokaal staat een prachtig schip met een écht scheepsstuur.

Wie werken er? Op peuterschool/peuteropvang 't Hummelhof werkenaltijd één of twee gediplomeerde beroepskrachten, afhankelijk van het aantal peuters op de groep. ook is er soms een stagiaire aanwezig.

Xtra boeiend. Wij proberen een fijne gemoedelijke sfeer te scheppen waar we kinderen wel verantwoordelijk gedrag leren, maar waarbij we niet te streng of te overbezorgd zijn. We werken regelmatig in kleine groepjes. We besteden aandacht aan taalontwikkeling. We houden kringgesprekjes, lezen, kijken digitale prentenboeken op de computer en babbelen heel veel met de kinderen. Ook theater, zingen, gymnastiek en buitenspelen vinden we belangrijk. Daarnaast zijn we heel erg natuurgericht. Kinderen vinden het bijvoorbeeld heel leuk om te zien hoe een vlinder uit een pop kan kruipen.

Samenwerking. We zijn onderdeel van Vensterwijk Lewenborg en we werken met name veel samen met de bibliotheek, het CJG en De Driebondschool.

In het kader van KCN bieden we ook opvang voor halve dagen aan peuters van 2 tot 4 jaar. De activiteiten en begeleiding van de peuteropvang zijn gelijk aan die van de peuterschool, maar de openingstijden zijn aantrekkelijker voor werkende ouders. De opvang is verdeeld in dagdelen van 8.00 tot 13.00 uur, 12.00 tot 17.00 uur of van 13.00 tot 18.00 uur. Uw kind kan twee tot vijf dagdelen per week komen. Voor ouders die werken is deze opvang ideaal.

Groepen. We werken met groepen van maximaal zestien kinderen. Tweejarigen en driejarigen zitten bij elkaar in de groep, ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.

Wees welkom. Natuurlijk bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Bel ons om een afspraak te maken, dan kunt u met uw kind een uurtje meedraaien op de groep en ervaren hoe het is.

Reactie van ouders "Op een gegeven moment vroeg mijn zoontje elke dag 'mag ik naar de peuterschool? Dat zegt denk ik wel genoeg!"

Ieder jaar wordt onze locatie door de GGD geïnspecteerd. Hieronder kunt u het meest recente verslag lezen.

GGD inspectierapport KCN Engelbert, locatie Hummelhof

 


U gebruikt nog Internet Explorer 6. Internet Explorer 6 wordt door Microsoft niet meer ondersteund.
Installeer een nieuwere Internet Explorer aub. Klik hier om Internet Explorer te installeren.