't Leeuwtje Print E-mail

Peuteropvang Leeuwtje

Zwanebloemstraat 1
Oosterhoogebrug
9731 CH  Groningen


Telefoon: 050-5416688
Email: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


LRK-nummer: 379679139

Peuterschool 't Leeuwtje is momenteel 5 dagdelen per week open.

U kunt uw kind twee dagdelen per week brengen. Bespreek met de afdeling planning van het bedrijfsbureau welke dagdelen het beste uitkomen. U bent daar in principe vrij in, behalve als sommige dagdelen al vol zitten.

MaDi WoDo Vr
ochtend 8:45 tot 11:45 + + + + +
middag

De extra opvang op 't Leeuwtje is beschikbaar op de volgende dagen en tijden:

MaDi WoDo Vr
ochtend 8:00 tot 13:00 + + + + +
middag 12:00 tot 17:00


Locatie. 't Leeuwtje zit aan de achterkant van Openbare Oosterhoogebrugschool. U kunt ons bereiken via de hoofdingang van de school, maar onze directe eigen ingang zit aan de P. Waijerstraat (precies aan de aan de andere kant dan de Zwanebloemstraat). U bereikt ons vanaf de kant van de P. Waijerstraat door langs het paadje langs het kleuterplein te lopen, langs het groene hek.

Xtra leuk. Bij ons kunnen kinderen heel veel bewegen. Wij vinden dat ook goed voor kinderen. Onze buitenruimte is vrij groot en er staan wat bomen. Er kan om het gebouwtje heen gefietst en geracet worden, er is een glijbaan met rubbertegels, en we hebben wipwaps op het gras, een grote zandbak en soms... blazen we het ballenbad op. Ook binnen kunnen de kindertjes rollen, kruipen, duiken en springen op onze zachte gymnastiekkussens. Ook dansen op muziek en dieren nadoen is een favoriete bezigheid!

Wie werken er? Er werken altijd één of twee gediplomeerde beroepskrachten, afhankelijk van het aantal peuters op de groep.

Xtra boeiend. We werken veel rondom thema's die we vaak zelf kiezen. Soms kiezen we het thema die de Oosterhogebrugschool op dat moment ook behandelt. Vertellend voorlezen en kinderen laten reageren is daarbij een belangrijk onderdeel, waar de meeste kinderen ook erg van genieten. We doen vooral veel activiteiten, maar we forceren kinderen nooit. We bewaren zelf altijd graag de rust in het geheel. We vieren sinterklaas, maar in de eigen groep en nooit massaal, want als het al spannend genoeg is, is het goed.

Samenwerking. We werken samen met openbare baisschool 'Oosterhoogebrug', Kids First kinderopvang en het CJG.

Extra opvang. In het kader van KCN bieden we ook opvang voor halve dagen aan peuters van 2 tot 4 jaar. De activiteiten en begeleiding van de peuteropvang zijn gelijk aan die van de peuterschool, maar de openingstijden (van 8.00 tot 13.00) zijn aantrekkelijker voor werkende of studerende ouders.

Voor ouders die halve dagen werken is deze opvang ideaal. Verder werken we ook wel veel samen met de Oosterhogebrugschool, die net als wij werkt volgens de methode startblokken.
Onze locatie maakt deel uit van de "Vreedzame wijken". Als u op onderstaande link klikt, kunt u lezen wat dit inhoudt.
Vreedzame wijken

Groepen. We werken met groepen van maximaal zestien kinderen. Tweejarigen en driejarigen zitten bij elkaar in de groep, ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.

Wees welkom. Natuurlijk bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen met uw peuter. U kunt gewoon binnenlopen op elk gewenst tijdstip. Onze deur staat open!

Reactie van ouders " 't Leeuwtje is gewoon heel vrolijk en vriendelijk."

Ieder jaar wordt onze locatie door de GGD geïnspecteerd. Hieronder kunt u het meest recente verslag lezen.

GGD inspectierapport kc Oosterhoogebrug, locatie 't Leeuwtje

 


U gebruikt nog Internet Explorer 6. Internet Explorer 6 wordt door Microsoft niet meer ondersteund.
Installeer een nieuwere Internet Explorer aub. Klik hier om Internet Explorer te installeren.