Oostermerel Print E-mail

Peuteropvang Oostermerel

Bezoekadres: Oliemuldersweg 47
Oosterpark
9713 VA  Groningen


Telefoon: 050-3115118
Email: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


LRK-nummer: 292837197

Postadres: Postbus 4164, 9701 ED Groningen

Peuterschool Oostermerel is acht dagdelen per week open.

MaDi WoDo Vr
ochtend 8:45 tot 11:45 + + + + +
middag 12:45 tot 15:45 + + +

Locatie. Oostermerel is gevestigd in een prachtig licht en ruim glazen gebouw achter De Siebe Jan Boumaschool. De Oostermerel heeft een bijzonddere buitenruimte waar veel gebruik van wordt gemaakt. Als u langs de school loopt komt u vanzelf bij de voordeur.

Xtra leuk. Het eigen initiatief van het kind en het volgen van het kind in zijn ontwikkeling zijn belangrijke uitgangspunten waardoor actief leren mogelijk wordt.
Actief leren, dat wil zeggen; eigen keuzes maken op deze manier leren nadenken over je eigen handelen. De pedagogisch medewerkers passen de activiteiten zoveel mogelijk aan bij de belevingswereld van het kind.

Peuterschool de Oostermerel werkte met Kaleidscoop, het schooljaar 2013-2014 zal een overgangsjaar zijn waarin Piramide geïmplementeerd zal worden. De transformatie naar het VVE-programma Piramide zal in juni afgerond zijn.

Wie werken er? Op peuterschool Oostermerel werken één of twee gediplomeerde beroepskrachten op een groep, afhankelijk van het aantal peuters. Van tijd tot tijd is er een stagiaire op onze locatie.

Xtra boeiend. We werken meestal in kleine groepjes van vijf of zes peuters tegelijk. We zijn met twee pedagogisch medewerkers op de groep. Als kinderen in taal niet zo sterk zijn, mogen ze aanwijzen wat ze willen. Als kinderen iets heel leuk vinden, willen ze het ook graag kunnen vertellen. Vaak helpen de andere kinderen daar bij. Zo leren de kinderen van elkaar. Dat is heel mooi om te zien en de kinderen genieten er ook van.

Samenwerking. Het belangrijkste vinden wij de samenwerking met u als ouder.
We zijn onderdeel van vensterschool Oosterpark en we werken samen met het centrum voor jeugd en gezin (CJG) en basisscholen De Siebe Jan Bouma school en de Kleine Wereld.

Groepen. We werken met een tweejarigen groep van maximaal zestien kinderen. Tweejarigen en driejarigen zitten bji elkaar in de groep. Ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.

Wees welkom. Kom gerust een kijkje nemen. Bel dan graag even van tevoren voor een afspraak of kom langs op maandag, woensdag of donderdag tussen 9:00 en 10:00 uur.

Reactie van ouders "Ik was echt verbaasd hoe goed mijn dochtertje zich op Oostermerel ontwikkeld heeft. En hoe leuk ze het vond!"

Ieder jaar wordt onze locatie door de GGD geïnspecteerd. Hieronder kunt u het meest recente verslag lezen.

GGD inspectierapport KCN Oosterparkwijk, locatie Oostermerel

 


U gebruikt nog Internet Explorer 6. Internet Explorer 6 wordt door Microsoft niet meer ondersteund.
Installeer een nieuwere Internet Explorer aub. Klik hier om Internet Explorer te installeren.