Pinokkio Print E-mail

Peuteropvang Pinokkio

Wibenaheerd 24
Beijum
9736 PB  Groningen


Telefoon: 050-5410494
Email: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


LRK-nummer: 204619087

Peuterschool Pinokkio is zeven dagdelen per week open.

MaDi WoDo Vr
ochtend 8:15 tot 11:45 + + + +
middagper 1 oktober 2013 12:15 tot 14:45 + + +
De verlengde opvang is beschikbaar op de volgende dagdelen:
MaDi WoDo Vr
ochtend 7:00 tot 13:00 + + + +
middag 13:00 tot 19:00 + + +

Locatie. Pinokkio zit in de nieuwbouw van basisschool 'de Expeditie' in Beijum.

Xtra leuk. Wij besteden heel veel aandacht aan echt mooie en duurzame speelmaterialen. De spullen die wij hebben zijn vaak van hout. Het speelmateriaal is natuurlijk, prikkelt de fantasie en is fijn om mee te werken. We leren de kinderen ook om zorgvuldig om te gaan met spullen en om ze goed op te bergen. Of het nu gaat om plantjes, boeken of puzzeltjes. Zo leren ze om te gaan met dingen van waarde.

Wie werken er? Op peuterschool Pinokkio werken één of twee gediplomeerde beroepskrachten, afhankelijk van het aantal peuters en (vaak) een stagiaire.

Xtra boeiend. Elk kind mag bij ons kiezen wat hij of zij wil doen. Ze hoeven ons niets te vragen. Ze kunnen zelf spulletjes pakken. We hebben niet van alle dingen 16 stuks, dus als bijvoorbeeld drie kinderen met een lijmpot bezig zijn, moet het vierde kind wel eens even wachten. Zo leren de kinderen ook geduld te hebben. De basisgedachte is, dat kinderen vooral hun eigen natuurlijke interesse volgen. Wij helpen ze  om dat te doen wat ze willen, wij bepalen niet. Zo worden ze zelfstandig.

Samenwerking. We werken nauw samen met basisschool 'de Expeditie'. In de wijk Beijum werken we samen met verschillende instellingen zoals het CJG (centrum voor jeugd en gezin) de biliotheek, de basisscholen, kinderdagverblijven enzovoorts.

Groepen. We werken met groepen van maximaal zestien kinderen. Tweejarigen en driejarigen zitten bij elkaar in de groep, ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.

Wees welkom. U bent van harte welkom om een ochtend mee te draaien op de groep. Even bellen van tevoren is wel handig. Bespreek gerust met ons welke dagdelen u voor uw kind wilt gebruiken.

Reactie van ouders "Verbazingwekkend dat zulke jonge kinderen vaak zo rustig en aandachtig aan het werk zijn. Je gelooft soms je oren niet!"

Ieder jaar wordt onze locatie door de GGD geïnspecteerd. Hieronder kunt u de meest recente versie lezen.

GGD Inspectierapport KCN Beijum, locatie Pinokkio

 

 

 


U gebruikt nog Internet Explorer 6. Internet Explorer 6 wordt door Microsoft niet meer ondersteund.
Installeer een nieuwere Internet Explorer aub. Klik hier om Internet Explorer te installeren.