Robbedoes Print E-mail

Peuteropvang Robbedoes

Molukkenstraat 1-2
Korrewegwijk
9715 NR  Groningen


Telefoon: 050-5712028
Email: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


LRK-nummer: 198151226

Peuterschool Robbedoes is momenteel acht dagdelen per week open.

U kunt uw kind twee dagdelen per week brengen.

MaDi WoDo Vr
ochtend 8:30 tot 11:30 + + + + +
middag 12:30 tot 15:30 + + +

Locatie. Robbedoes zit in het Kindercentrum aan de Molukkenstraat, samen met kinderdagverblijf en naschoolse opvang Merdeka van de SKSG in een gebouw dat aan hetzelfde plein staat als basisschool Karrepad. Wij zitten (als u met uw gezicht naar ons gebouw toestaat) aan de linkerkant van het gebouw, maar om ons te bereiken moet u de groene deur aan de rechterkant van het gebouwtje nemen (bij het COP-logo) en dan de gang naar links nemen.

Xtra leuk. Bijzonder aan onze peuterschool is, dat we ernaar streven om onze openingstijden aan te laten sluiten bij de schooltijden. Dit is voor veel ouders veel praktischer. De ruimte die we hebben is niet zo groot, maar we kunnen voor een groot deel van de tijd ook de ruimte van Merdeka naast ons gebruiken. Onze inrichting is bewust rustig, met veel wit, een aantal frisse kleuraccenten en verder vooral veel hout. We hebben een houten huishoek, een houten wasmachientje. Buiten is een speelplein met een zandbak, een speelgoedbenzinepomp, een parkeerhaventje en een telefooncel.

Wie werken er? Op peuterschool Robbedoes werken één of twee gediplomeerde beroepskrachten, afhankelijk van het aantal peuters en een stagiaire.

Xtra boeiend. Wij werken met de methode Piramide om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren op een vrolijke en leuke en toch gestructureerde manier. We werken in principe met een vaste dagindeling. We beginnen met liedjes en boekje lezen, dan samen aan tafel fruit eten en daarna naar de wc (of verschonen). Daarna gaan we samen naar buiten. We doen het ook wel eens anders natuurlijk. We maken ook regelmatig een leuk uitstapje naar de speeltuin met de koninginnenschommel en het klimweb in het Molukkenplantsoen. Eén keer per jaar gaan we zeker naar de kinderboerderij of de geitenboerderij.

Samenwerking. We werken intensief samen met Merdeka van de SKSG en het CJG. We zijn ook onderdeel van Vensterschool Koorenspoor en we onderhouden contacten met de bibliotheek en diverse basisscholen. We zien ons werk duidelijk als voorbereidend op de basisschool.

Groepen. We werken met groepen van maximaal veertien kinderen. Tweejarigen en driejarigen zitten bij elkaar in de groep; ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.

Wees welkom. Natuurlijk bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen.
Bel van tevoren om een afspraak te maken. Dan kunnen we wat meer tijd voor u nemen als u komt.

Reactie van ouder "Mijn kind heeft op Robbedoes een geweldige tijd gehad."

Ieder jaar wordt onze locatie door de GGD geïnspecteerd. Hieronder kunt u het meest recente verslag lezen.

GGD inspectierapport p.o. Robbedoes

 


U gebruikt nog Internet Explorer 6. Internet Explorer 6 wordt door Microsoft niet meer ondersteund.
Installeer een nieuwere Internet Explorer aub. Klik hier om Internet Explorer te installeren.