Speelhoorn Print E-mail

Peuteropvang Speelhoorn

Van Swietenlaan 1
Corpus den Hoorn
9728 NX  Groningen


Telefoon: 050-5270308
Email: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


LRK-nummer: 115444415

Peuteropvang 'Speelhoorn' is momenteel zeven dagdelen per week open.

U kunt uw kind twee dagdelen per week brengen. Bespreek met de afdeling planning op het bedrijfsbureau welke dagdelen het beste uitkomen. U bent daar in principe vrij in, behalve als sommige dagdelen al vol zitten.

MaDi WoDo Vr
ochtend 8:30 tot 12:00 + + + + +
middag 12:45 tot 15:15 + +
Extra peuteropvang op Speelhoorn is mogelijk op:

MaDi WoDo Vr
ochtend 8:00 tot 13:00 + + + + +
middag 13:00 tot 18:00 + +

Locatie. U vindt de Speelhoorn aan de Van Swietenlaan 1, net even buiten Corpus den Hoorn. Dit is het pand waar vroeger de academie voor lichamelijke opvoeding (ALO) zat. Hier is tegenwoordig het Centrum Jeugd en Gezin gevestigd. U kunt ons vinden door aan de pleinkant de ingang te nemen. U loopt gewoon de hal in en dan ziet u ons aan uw linkerhand.

Xtra leuk. Speelhoorn heeft de beschikking over twee lokalen. De ruimte oogt fris en ruim, de muren zijn wit en de vloer is zachtoranje. De schuifdeuren tussen de twee ruimtes zijn meestal open. Het allergrootste pluspunt van Speelhoorn is de enorme buitenruimte die voor de kinderen beschikbaar is. Er is een groot plein met aan weerszijden speeltoestellen. Links de locomotief, rechts een wipkip en een speelhuisje. De kinderen kunnen in principe kilometers afleggen op hun fietsjes en in autootjes en ze maken daar ook dankbaar gebruik van.

Wie werken er? Op peuterschool Speelhoorn werken één of twee gediplomeerde beroepskrachten, afhankelijk van het aantal peuters op de groep.

Xtra boeiend. We gaan werken vanuit de pedagogiek van de meervoudige intelligentie. Dat houdt kort gezegd in dat we kijken naar de vraag: op welke manier is het kind knap of intelligent. Want in de praktijk heeft elk kind natuurlijk heel duidelijk eigen sterke punten. Zo kan een kind misschien niet goed tellen, maar wel goed bewegen. Je zou het kind op een stoeltje kunnen zetten en proberen te laten tellen. Wij denken dat het beter is om dan bijvoorbeeld samen een hink-stap-sprongspel te doen en daarbij samen te gaan tellen. Dat leert leuker én sneller. Deze aanpak vraagt dus heel goed kijken per kind. En dat is onze specialiteit.

Samenwerking. We zoeken samenwerking met de Boerhaaveschool (voor Montessorionderwijs), die ook met de meervoudige intelligentiedidactiek gaat werken.
Verder hebben we contact met de speelzalen in de wijk en met onze collega's in het pand, de partners van de Vensterschool en het CJG.

Groepen. We werken met groepen van maximaal zestien kinderen. Tweejarigen en driejarigen zitten bij elkaar in de groep, ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.

Wees welkom. Natuurlijk bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Bellen van tevoren is niet nodig, kom gerust eens gewoon langs als de groep draait.

Reactie van ouders "Prettige ruimte, niet te vol en het oogt fris en ruim."

Ieder jaar inspecteert de GGD onze locatie. Hieronder kunt u het rapport lezen.

Inspectierapport KCN Hoornse meer, locatie Speelhoorn

 


U gebruikt nog Internet Explorer 6. Internet Explorer 6 wordt door Microsoft niet meer ondersteund.
Installeer een nieuwere Internet Explorer aub. Klik hier om Internet Explorer te installeren.