Speelwij Print E-mail

 

Peuteropvang Speelwij

P.C. Hooftlaan 1a
Wijert
9721 JM  Groningen


Telefoon: 050-5278303
Email: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


LRK-nummer: 124407274

De Speelwij is tien dagdelen per week open.

Het eerste halfuur is altijd vrije inloop voor ouders, de koffie en thee staan klaar. U kunt uw kind sowieso twee dagdelen per week brengen. Bespreek met de afdeling planning op het bedrijfsbureau welke dagdelen het beste uitkomen. U bent daar in principe vrij in, behalve als sommige dagdelen al vol zitten.

MaDi WoDo Vr
ochtend 8:30 tot 11:30 + + + + +
middag 12:30 tot 15:30 + + + + +

Locatie Kindercentrum de Wijert /locatie de Speelwij zit in Multi Functioneel Centrum (MFC) De Wijert. Om bij ons te komen, loopt u gewoon de centrale hal van het Multi Functioneel Centrum helemaal door tot aan de bar en dan zitten wij aan de rechterkant.

Xtra leuk Omdat De Wijert nogal veel flatwoningen kent, biedt onze eigen ruime omheinde tuin een welkome afwisseling. Er staan drie kleine fruitbomen, een Tipi en twee grote bomen in de tuin. En kinderen kunnen over de paadjes in de tuin heel wat metertjes rondrijden op een fietsje of op ander rijdend materiaal. De zandbak en het huisje met glijbaan zijn erg geliefd bij de kinderen. Ook binnen hebben we over ruimte niet te klagen. We hebben een lichte, zonnige peuterschool.
Op halve hoogte hebben we een speelvloer gebouwd, waaronder een heel mooi en spannend speelhuis is gebouwd met poortjes en raampjes. Het is prachtig uitgevoerd in beukenhout en kleurige spijltjes. De treden van de trap naar de speelzolder zijn afgestemd op kinderbenen. Met je neus naar voren en met twee handen vasthouden, dan gaat het goed!

Wie werken er? Op peuterschool de Speelwij werken één of twee gediplomeerde beroepskrachten, afhankelijk van het aantal peuters op de groep. Vaak zijn er stagiaires aanwezig, zij volgen een kindgerichte opleiding en  draaien een bepaalde periode mee op de locatie. Er wordt ook vaak gewerkt met vrijwilligers.

Xtra boeiend Wij werken met de Piramidemethode een programma uit de vroeg- en voorschoolse educatie: VVE. Dat wil zeggen dat we met thema's werken en die uitdiepen. We leren de kinderen elkaar te respecteren en samen te werken. Kinderen mogen zich bij ons buiten heerlijk uitleven, maar binnen wordt niet gerend. Verder organiseren we heel graag bijzondere en feestelijke evenementen. Dat kan bijvoorbeeld zijn: een activiteit in het kader van het nationaal voorleesontbijt, een leuke gymles, een theatervoorstelling, een muziekproject, Pasen vieren of het Suikerfeest. We maken er altijd iets leuks van!

Elke 2 maanden delen wij een Nieuwsbrief uit met informatie over Kindercentrum De Wijert Locatie De Speelwij. Bij elk nieuw thema krijgen ouders een informatiebrief mee, zodat er thuis ook aandacht aan het thema gegeven kan worden.

Groepen We werken met groepen van maximaal zestien kinderen. Tweejarigen en driejarigen zitten bij elkaar in de groep, ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.

Wees welkom Natuurlijk bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen.
U kunt 's morgens tussen 9.15 - 10.15 en 's middags tussen 13.15 - 14.15 langs komen.
Even bellen van tevoren is wel handig.

Reactie van ouders: "Speelwij is gewoon op alle punten goed. En die grote tuin is natuurlijk heel uniek."

Ieder jaar wordt onze locatie door de GGD geïnspecteerd. Hieronder kunt u het meest recente verslag lezen.

GGD inspectierapport KCN de Wijert, locatie Speelwij

 

 

 

 

 

Elke groep heeft twee vaste gediplomeerde leidsters. In totaal werker er 3 leidsters. Vaak zijn er stagiaires aanwezig, zij volgen een kindgerichte opleiding en de stagiaires draaien een bepaalde periode mee op de locatie. Er wordt ook vaak gewerkt met vrijwilligers.
 


U gebruikt nog Internet Explorer 6. Internet Explorer 6 wordt door Microsoft niet meer ondersteund.
Installeer een nieuwere Internet Explorer aub. Klik hier om Internet Explorer te installeren.