Tamboerijn Print E-mail

Peuteropvang Tamboerijn

Sweelincklaan 2
Helpman
9722 JV  Groningen


Telefoon: 050-5266666
Email: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


LRK-nummer: 211549319

Bespreek met de afdeling planning welke dagdelen het beste uitkomen. U bent daar in principe vrij in, behalve als sommige dagdelen al vol zitten.

MaDi WoDo Vr
ochtend 8:30 tot 11:30 + + + + +
middag 12:30 tot 15:30 + +

Locatie. De Tamboerijn zit in een (nieuwbouw) bijgebouw bij gymzalen. We staan in feite net tussen twee scholen in: De Haydnschool en de particuliere school GSV. De voordeur van De Tamboerijn zit aan de kant van de Sweelincklaan.

Xtra leuk. Wij hebben een eigen lokaal tot onze beschikking (met een binnenglijbaantje) en naast ons is het lokaal van de naschoolse opvang dat we ook mogen gebruiken. Dat geeft de mogelijkheid om individueel werk en groepswerk af te wisselen. Buiten hebben we een pleintje dat grenst aan het kleuterschoolplein, compleet met prachtige zandbak. De kinderen kunnen op het pleintje lekker rondfietsen en rijden. We gebruiken ook regelmatig het kleutergymlokaal, om samen te klimmen en te spelen met ballen. Of -wat ook heel leuk is- bewegen op muziek!

Wie werken er? Op peuterschool De Tamboerijn werken één of twee gediplomeerde beroepskrachten, afhankelijk van het aantal peuters op de groep en soms een stagiaire.

Xtra boeiend. Wij werken gedeeltelijk gestructureerd en gedeeltelijk vrij. De kleintjes hoeven bij ons bijvoorbeeld eerst nog niet aan tafel te zitten bij het eten. We zorgen gewoon dat we met de groteren gaan zitten en dat het zo gezellig blijkt, dat de kleineren er vanzelf bij komen. Spelen en actief bezig zijn vinden we erg belangrijk. Daarbij houden ervan om veel te communiceren met de kinderen. We merken dat ze taalgrapjes vaak erg leuk en uitdagend vinden. Wij zien de peuterschool deels als voorbereiding op de basisschool en we praten vrij regelmatig met de kinderen over het moment dat ze straks 'aan de andere kant van het hek mogen spelen.'

Samenwerking. We werken wel samen met De Haydnschool en we hebben goed contact met de collega's van de naschoolse opvang.

Groepen. We werken met groepen van maximaal veertien kinderen. Tweejarigen en driejarigen zitten bij elkaar in de groep, ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.

Wees welkom. Natuurlijk bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Even bellen van tevoren is wel handig; rond half tien is wat ons betreft een handige tijd om u rustig te woord te staan.

Reactie van ouders "De leidsters zijn echt erg betrokken, zowel bij ons kind als bij ons als de ouders. Ze werken echt aan ontwikkeling. Dat hebben wij als heel plezierig ervaren."

Ieder jaar wordt onze locatie door de GGD geïnspecteerd. Hieronder kunt u het meest recente verslag lezen. 

GGD inspectierapport KCN Coendersborg, locatie Tamboerijn 2012

 


U gebruikt nog Internet Explorer 6. Internet Explorer 6 wordt door Microsoft niet meer ondersteund.
Installeer een nieuwere Internet Explorer aub. Klik hier om Internet Explorer te installeren.