Tante Toosje Print E-mail

Peuteropvang Tante Toosje

Parkweg 128
Grunobuurt
9727 HD  Groningen


Telefoon: 050-5261779
Email: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


LRK-nummer: 198593107

Peuterschool Tante Toosje is zes dagdelen per week open.

Op een aantal dinsdagmiddagen is er van 12:45 tot 15:45 uur vrije inloop voor ouders met kinderen van nul tot vier jaar die willen komen spelen. Het rooster voor 2013 kunt u onderaan deze pagina.

MaDi WoDo Vr
ochtend 8:45 tot 11:45 + + + + +
middag 12:45 tot 15:45 speel mee

Locatie. Tante Toosje zit in het gebouw van Vensterschool Stadspark, waarin onder andere ook basisschool De Starter zit. De ingang naar Tante Toosje zit niet aan de kant van de Parkweg, maar aan de parallelstraat erachter: dat is de Lorentzstraat. U kunt daar naar binnen gaan, de glazen gang doorlopen en dan ziet u aan uw rechterkant wel de rode kleuren van de COP groep. Daar zit Tante Toosje!

Xtra leuk. Wij zitten in een sfeervol schoolgebouw (gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school). Binnen hebben we een mooie grote ruimte met een 'boom' in het midden waar we nu eens herfstbladeren, dan weer vogels en bijtjes in hangen. We hebben niet alleen kinderspeelgoed, maar ook gewone spullen die heel interessant zijn. Echt serviesgoed, waar je niet mee kunt gooien, een koptelefoon, huishoudhandschoenen, een gaatjeslepel en - de grootste hit- schuursponsjes. Buiten richten we de tuin en het plein ook zo avontuurlijk mogelijk in. Met heuveltjes, verstopplekjes, bamboebosjes en allerlei kleine dingen die er een plek van maken die de moeite van het ontdekken waard is.

Wie werken er? Op peuterschool Tante Toosje werken één of twee gediplomeerde beroepskrachten en soms een stagiaire.

Xtra boeiend. Wij laten ons inspireren door de methode Reggio Emilia. Dat is een manier van werken met kinderen die veel aan de beslissing van kinderen overlaat, waar je er als volwassene niet 'bovenop' zit. Kinderen ontwikkelen zich namelijk daar waar hun belangstelling ligt. En dat laat zich niet dwingen, maar wel stimuleren en begeleiden. Dat doen wij bij Tante Toosje. We benoemen wat kinderen doen. Heeft het autootje een lekke band? Waar gaat de auto dan naar toe? Wij geven woorden aan het kind, op een gegeven moment komt het zelf met iets nieuws.

Samenwerking. We werken samen met Vensterschool Stadspark en we werken daarbij aan het creëren van een ´leerrijke omgeving´ voor kinderen. Deze lijn wordt door de basisschool en de onderbouw van het voortgezet onderwijs doorgezet.

Groepen. We werken met groepen van maximaal zestien kinderen. Tweejarigen en driejarigen zitten bij elkaar in de groep, ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.

Wees welkom. Natuurlijk bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Even bellen van tevoren is wel handig.                                                                                                                                  

SpeelMee
Onze locatie is gemiddeld twee middagen per maand geopend voor Speel mee. Dit is altijd op een dinsdagmiddag en is voor ouders en kinderen van 0 tot 4 jaar. Een ontmoetingsplek voor ouders en verzorgers om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Kinderen hebben dan de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en met elkaar te spelen. Aan de middag zijn geen kosten verbonden.

Rooster Speel mee 2015

27 januari

10 februari

3 maart

24 maart

7 april

21 april

19 mei

2 juni

23 juni

18 augustus

1 september

15 september

6 oktober

3 november

24 november

15 november


Ieder jaar wordt de locatie door de GGD geïnspecteerd. Hieronder kunt u het rapport lezen.

GGD inspectierapport Tante Toosje, februari 2014 

 

Reactie van ouders "Een fijne open sfeer waar ze kinderen de ruimte geven."

 


U gebruikt nog Internet Explorer 6. Internet Explorer 6 wordt door Microsoft niet meer ondersteund.
Installeer een nieuwere Internet Explorer aub. Klik hier om Internet Explorer te installeren.