WigWam Print E-mail

Peuteropvang Wigwam

Jaltadaheerd 54
Beijum
9737 HC  Groningen


Telefoon: 050-5421538
Email: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


LRK-nummer: 162939887

Peuteropvang 'de Wigwam' is acht dagdelen per week open.

U kunt uw kind twee dagdelen per week brengen. 's Ochtends kunt u uw kind brengen tussen 8:45 en 9:00 en ophalen tussen 11:30 en 11:45 uur. 's Middags kunt u uw kind brengen tussen 12:15 en 12:30 en ophalen tussen 15:00 en 15:15 uur. Hieronder ziet u welke dagdelen we geopend zijn.

MaDi WoDo Vr
ochtend + + + + +
middag + + +


Locatie.
Wigwam ligt aan de wijkring van Beijum vlakbij basisschool de Beijumkorf. Van buiten zijn de letters WIGWAM goed te zien. Onze voordeur zit aan de kant van de wijkring. U bereikt deze ingang door (vanaf de wijkkant) langs de school te lopen, via het fietspad dat naar de school loopt.

Xtra leuk. Wij hebben een vrij ruime peuterschool, waar kinderen onder meer gebruik kunnen maken van de mooie speelzolder. Daar kunnen ze lekker ongestoord de trein uitleggen of bouwen met duplo. De buitenruimte is goed afgeschermd. De kinderen fietsen graag op het fietspad rond de boom. Er is wat gras, een grote zandbak, een glijbaan en een gezellige picknicktafel.

Wie werken er? Op peuterschool Wigwam werken één of twee gediplomeerde beroepskrachten, afhankelijk van het aantal peuters op de groep en (vaak) een stagiaire.

Xtra boeiend. Wij werken met de methode Piramide. Dat betekent dat we met interessante thema's werken en dat we daar ook diep op ingaan. Als we het over 'water' hebben, dan gaan we ook kijken wat je er mee kunt. Warm en koud voelen, sproeien, blokjes erin laten vallen... We helpen kinderen om zelf probleemoplossend bezig te zijn. We houden er ook van om met de kinderen te zingen en te dansen. Er kan en mag veel Wigwam, maar er is wel structuur. We werken groepsmatig, waarbij de mening van elk kind wel telt. Als we naar buiten gaan en één van de kinderen wil binnen blijven, dan mag dat ook.

Samenwerking. We zitten in een vensterwijk. Dat betekent dat we met alle scholen en andere instanties goed samenwerken. Basisschool De Beijumkorf werkt net als wij met Piramide in de lagere groepen en wij stemmen de thema's af. Als de kinderen van groep 1 en 2 daar met het thema 'huis' werken, zijn wij er ook mee bezig.

Groepen. We werken met groepen van maximaal zestien kinderen. Tweejarigen en driejarigen zitten bij elkaar in de groep, ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.

Wees welkom. Natuurlijk bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen. U kunt altijd vrijblijvend binnenlopen, een afspraak is niet nodig.

Reactie van ouders "Een fijne rustige sfeer met aandacht voor de kinderen."

Ieder jaar wordt onze locatie door de GGD geïnspecteerd. Hieronder kunt u het meest recente verslag lezen.

GGD inspectierapport Wigwam

 


U gebruikt nog Internet Explorer 6. Internet Explorer 6 wordt door Microsoft niet meer ondersteund.
Installeer een nieuwere Internet Explorer aub. Klik hier om Internet Explorer te installeren.